De verhuizing van Dtau, Tootsie, Frenske en Almond,

De verhuizing van Dtau, Tootsie, Frenske en Almond,

De verhuizing van Dtau, Tootsie, Frenske en Almond,

Een tijdje geleden zijn 3 van onze straat hondjes (Toostie, Frenske, Almond) bruut weggehaald van hun woonplek. Ze woonden in een roedel vlakbij de Nederlandse vrijwilligster Miek in Hua Hin Thailand. Bij haar voor de deur werden ze, in de vroege ochtend, zonder pardon met pijlen verdoofd en in een truck afgevoerd naar een lokale opvang.

Achteraf hoorden we dat een buitenlandse man uit de buurt had geklaagd over 1 straathond die naar hem geblaft zou hebben!

Zonder overleg had deze man grof geschut ingehuurd. Op dat moment was de man er niet bij en zijn de verkeerde honden meegenomen. De desbetreffende hond was Dtau (het jongste halfbroertje van de honden) en wij hebben hem uit voorzorg de volgende dag naar de dierenkliniek gebracht voor castratie.

Dankzij Thaise vrijwilligster zijn de 3 honden, toen ze aankwamen bij de lokale opvang, op tijd onderschept. We kregen geen toestemming om de honden weer terug naar hun plek te brengen en hebben de honden zolang onder kunnen brengen bij een Thaise oudere man in Hua Hin, die meer dan 75 honden verzorgd.

Helaas hebben een aantal Thaise mensen uit een andere provincie bij deze oude man meer dan 50 honden gedumpt. Deze meeste van deze honden zijn niet gevaccineerd en/of gesteriliseerd, waardoor het onmogelijk is geworden dat onze 4 honden daar een rustig en beschermd leven kunnen hebben.

Uiteindelijk is er mooie andere locatie gevonden in Pranburi. Een locatie waar de honden goed verzorgd worden en veel ruimte hebben om te kunnen rennen en spelen. Grote weides en bamboo tafels om op te slapen. Geen lokale shelter, maar een nette opvang waar met liefde voor de honden wordt gezorgd. Ook veel buitenlandse mensen die in Hua Hin of Pranburi wonen, bieden ondersteuning voor deze opvang.

Deze week was het zover. De honden zijn overgebracht naar hun nieuwe locatie. Altijd spannend voor deze honden. We zullen ze regelmatig bezoeken om te kijken of ze het goed maken.