Het verhaal van Ilai

Het verhaal van Ilai

In 2012 kruisden de wegen van Ilai en Marlie Timmermans zich in Hua Hin Thailand. De jonge, broodmagere straathond verzamelde al haar krachten om met kwispelend staartje achter de scooter van Marlie aan te lopen. Ilai had hulp nodig, Ilai was ziek……

Marlie heeft haar, voorop de scooter, naar de dierenarts gebracht. Ilai bleek besmet te zijn met bloedparasieten en heeft ruim een maand in de dierenkliniek gelegen om te herstellen van dit virus en de sterilisatie.

De dierenkliniek had destijds een speelweide met pups voor adoptie, waar ook Ilai ter adoptie werd aangeboden, maar tevergeefs… Ilai werd niet geadopteerd…..

Marlie besloot haar terug te zetten in het gebied waar ze gevonden was, maar wel achter het hek van een ananasveld, zodat ze op een groot en veilig gebied kon leven. Elke dag voerde ze Ilai en checkte haar gezondheid.

Helaas heeft de de eigenaar van de plantage op een dag de hekken opengezet en de honden de gevaarlijke, drukke weg opgejaagd…..

Doordat er veel straathonden in Thailand aangereden worden op de drukke wegen besloot Marlie om Ilai samen met haar vriendinnetje Moo onder te brengen bij Saved Souls Sanctuary in Khon Kaen in het noord oosten van Thailand.

Ilai verblijft nog steeds, samen met Moo en andere hondjes uit Hua Hin, bij Saved Souls en elk jaar krijgt ze een speciaal bezoek van haar redder en sponsormama Marlie uit Nederland!

Marlie Timmermans
Oprichtster Stichting Project Street Dogs Thailand

Wil je ons steunen? Word dan donateur van Project Street Dogs !